kiraz Faydaları

Kiraz Faydaları Nelerdir?


Amerikada’ki Michigan Üniversitesince yapılan araştırmaya göre günde 100 gram kiraz yenilmesi, kandaki kötü kolesterolü % 17 oranında azaltıyor.
Vücutta birikmiş olan zehirli maddelerin atılmasını gerçekleştirir.
Romatizma ve gut için yararlıdır. Ürat tuzları ve ürik asitin vücuttan atılmasını sağlar.
Karaciğer ve safrayı temizleyici özelliği kirazın faydaları ‘ndandır.
Cilde sürülen kiraz suyu lekelerin temizlenmesine yardım eder.
Midedeki yara ve iltihapa iyi gelmesi kirazın yararları arasındadır.
Kirazda bulunan Antosiyaninler ağrı ve inflamasyonu azaltma etkisi gösterirler.
Bağışıklık sistemi fonksiyonunda önemli bir yeri olan melatonin içerir.
Kirazda bulunan antosiyanin ağrı kesici özelliği aspirinkinden daha çoktur.
Kanı temizlemesi bir diğer kiraz faydası dır.
Hastalıklara karşı vücudu güçlendirir.
Kabızlık sorunu için kullanılması kiraz yararları arasındadır.
Kirazın rengi ne kadar koyuysa içindeki besin değeri de o kadar yüksektir.
Kiraz sapının faydaları
Kiraz sapları idrar söktürücü etkiye sahiptir.
Toksin atıcı ve dolaşımı kolaylaştırıcı özelliği kiraz sapının faydası arasındadır.
Adet dönemlerindeki ödemler için kurutulmuş kiraz sapı kürü yararlıdır.
Kirazın Besin Değerleri (100 gram)
A vitamini: 620 İ.U.
C vitamini: 8 mg.
Tiamin 0,05 mg;.
Riboflavin: 0,06 mg;.
Niasin: 0,4 mg.
Fosfor: 20 mg.
Kalsiyum: 18 mg.
Demir: 0,4 mg.
Yağ: 0,5 gr.
Karbonhidrat: 14.8 gr.
Protein: 0,5 gr.
Kalori: 61

source : http://www.beslenmedestegi.com/yararli-besinler/kiraz-faydalari