Guava Faydaları

GUAVA SUYUNUN FAYDALARI
Kylie Minogue ’un meme kanseriyle mücadele ederken "kanserle mücadele ettiğim süre içinde tedavime ek olarak düzenli şekilde guava suyu da içtim" sözünün ilham alan türk girişimci Tayland’da guava suyunu üreten firmayla irtibata geçerek, ürünün Ortadoğu temsilciliğini alarak ürünü türk tüketicisiyle buluşturdu.
Guava suyu, zengin likopen içeriği sayesinde vücudun antioksidan ihtiyacını karşılayarak, yıpranan dokuların yenilemesinde elma ve portakala göre daha fazla katkı sağlayan bir üründür.

Guavanın Faydaları Nelerdir?

Guava ebat olarak armut büyüklüğünde, zengin likopen değeri olan tropikal bir meyve. Güney yarım kürede yetişen bu meyve, A vitamini açısından elmayla karşılaştırıldığında 1,5 kat, C vitamini açısından da portakalla karşılaştırıldığında 5 kat daha fazla vitamin içeriyor. Papaya meyvesine göre ise 2 kat daha fazla likopen içerdiği için zengin antioksidan deposu.

İthal edilen 280 mililitrelik bir şişede yaklaşık 4 adet guava meyvesinin suyunun olduğunu kaydeden Emirler, "bilim adamları yeterli düzeyde antioksidan alınmaması durumunda kanser hastalıklarının görülme riskinin artırdığı belirtiyorlar. Guava suyunun her gün düzenli şekilde tüketilmesi antioksidan alınmasına katkı sağlar.

Üretici firmanın aldığı yoğun talep nedeniyle kendisine başlangıç olarak sadece bir konteyner ürün verebildiğini kaydeden girişimci, ürünün tanıtım fiyatını 3 YTL olarak belirlediğini söyledi.
 
source : http://www.xprodoksit.com/yazi/guava-suyunun-faydalari