TANIMI:
>Sıcak bölgelerde yetişenzencefilgillerden bir bitkinin tohumlarıdır.Bu tohumlar mercimekten küçük ve beyazımtraktır.Hoş ve keskin bir kokuya sahiptir.Orta Amerika’da yaygın olarak yetiştirilir.Kokusunu çok çabuk kaybettiğinden tohumlar kullanılmadan hemen önce öğütülmelidir. >Meyvesi 1-2 cm boyunda bir kapsüldür.
>İçinde birbiri üzerine oturan siyah prizmatik tohumları vardır.
>Meyveler tamamen olgunlaşmadan toplanır.
>İçeriğinde sineol terpineol ve asetat vardır.
KULLANIM AMACI:
Yiyeceklere koku ve tad vermek amacıyla ilave edilir.İştah açmak ve sindirim bozukluklarını gidermek için tıpta da kullanılır.
KAKULE'NİN FAYDALARI KULLANIŞI:
>Kokusu ve tadı çok keskindir. Dizanteriyi tedavi eder.
>Bol idrar söktürür.
>Mideyi çalıştırır gaz söktürür.
>Mide gazı dolayısı ile meydana gelen kalp rahatsızlığını önler.
>Mide bozukluğu sonucu meydana gelen Migreni geçirir.
>Akciğerler için antiseptiktir. Bronşite çok fayda verir.
>Tükürük akışını hızlandırır.
Bu etkileri sağlamak üzere piyasada satılan kakule tohumları
alınır 1 bardak kaynar suya o anda ezilen 1 tatlı kaşığı
dolusu kakule tohumu konur. 10-15 dakika süreyle
demlendirilerek elde edilen infüzyon günde üç kez birer bardak
içilir. Eğer iştah açıcı ya da gaz söktürücü etkisinden
yararlanılacaksa bu infüzyon yemeklerden yarım saat önce alınmalıdır.
source : http://www.sanalda1numara.net/alternatif-tip/201199-kakule-faydalari-nedir.html